Hlavní obsah

Ztratilo se mi morčátko, prosím, pomozte, volala rozrušená žena strážníkům

– Praha
Novinky, abe

Kuriózní případ zažili strážníci městské policie v Praze den před Štědrým dnem. Rozrušená žena využila linku tísňového volání, aby nahlásila ztrátu morčete. Zvíře zmizelo uvnitř uzavřeného domku a zoufalá osoba žádala o pomoc policii.

Případ ztraceného morčátkaVideo: Městská policie Praha

 
Článek

Během minutového hovoru žena velmi rozrušeným hlasem vysvětlovala, že morče rozhodně nikam pryč neuteklo. Než však strážník stačil vymyslet nějaké řešení, zvíře se našlo a celá událost měla šťastný konec.

Pražští strážníci denně přijmou kolem jednoho tisíce oznámení na tísňovou linku 156. Většina se týká dopravy, rušení nočního klidu či žádostí o pomoc se starými lidmi. Občas se ale vyskytnou právě oznámení týkající se zvířat. Na linku také často volají lidé opilí či psychicky narušení.

Orientace podle sloupů veřejného osvětlení

„Je potřeba, aby oznámení splňovalo určitá pravidla. Volající musí prioritně určit místo, kde se nachází,“ řekla mluvčí pražské policie Irena Seifertová. „Je vhodné se orientovat podle sloupů veřejného osvětlení. Každý je opatřen unikátním číslem, podle kterého se operátoři rychle zorientují,“ dodala. Dále je třeba co nejpřesněji popsat celou událost, mnohdy totiž nestačí vyslat jen jednu hlídku strážníků.

Další nestandardní případ se zvířaty řešili strážníci v březnu 2013. Žena tehdy sebrala lišce uloveného zajíce a domáhala se kontaktu na ochránce přírody. Podle jejích slov okradená liška čekala opodál, až jí žena zajíce vrátí. Na místo nakonec musela vyjet hlídka. [celá zpráva]

Liška ulovila zajíce, ale já jsem jí ho sebralaVideo: Městská Policie Praha

Reklama

Výběr článků

Načítám