Hlavní obsah

Ztracený Radim zřejmě utonul

Novinky, Jiří Falout
MALÝ RATMÍROV

Ztracený osmiletý Radim z Malého Ratmírova na Jindřichohradecku, kterého rodiče naposledy viděli v pátek 14. března, zřejmě utonul. Jindřichohradecká policie chce proto vypustit Ratmírovský rybník, na jehož zamrzlé hladině speciální pes opakovaně označil místa, kde by chlapec mohl být.

Článek

"Z výslechů svědků se totiž podařilo zúžit dobu, kdy o Radimově pohybu nic nevíme, jen na deset minut," řekl v pondělí mluvčí jindřichohradecké policie Jaroslav Beran. Podotkl, že tato doba by sice stačila k tomu, aby se Radim stal obětí dopravní nehody. Řidič by však musel totálně selhat a z místa okamžitě ujet. 

Policie plánuje vypustit rybník

Utonutí je proto pro policisty nejpravděpodobnější verzí chlapcova zmizení. "Pes speciálně vycvičený pro vyhledávaní utopených označil místa na rybníku už v pátek. Přivolaní potápěči se pokusili lokality prohledat. Pátrání jim však znemožnila zamrzlá hladina, která nepustí světlo na dno. Musíme proto počkat až led roztaje a potom rybník vypustíme," vysvětlil Beran s tím, že pes prohledával rybník i v pondělí, aby si jindřichohradečtí kriminalisté byli místem jistí.

Policisté ale i nadále prošetřují sebemenší náznaky, které by mohly vést k úspěšnosti pátrání. Na dotaz, zda se zabývají se také minulostí Radimova otce, Beran odpověděl, že jeho dřívější aktivity v oblasti vymáhání a působení v zahraniční vojenské misi nenaznačují přímou souvislost s případem.

Reklama

Související články

Po osmiletém Radimovi se slehla zem

Ani šest stovek policistů, hasičů a dobrovolníků nenalezlo během odpoledne osmiletého Radima Němce z Malého Ratmírova na Jindřichohradecku, kterého rodiče...

Po Radimovi se marně pátralo už druhou noc

Po osmiletém Radimu Němcovi z Malého Ratmírova na Jindřichohradecku se pátrá už dva dny. Hra o čas nenechala spát druhou noc dobrovolníky se psy ani policisty,...

Výběr článků

Načítám