Hlavní obsah

Ztracená školačka nechtěla jít domů, aby si rodiče nemysleli, že je hloupá

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

Devítiletá dívka z Vlčnova, po které téměř čtyřiadvacet hodin pátraly téměř dvě stovky policistů, hasičů a dobrovolníků, se domů nechtěla vrátit kvůli špatné známce ve škole. Policistům to řekla ve čtvrtek dopoledne v Uherskohradišťské nemocnici, kde byla bezprostředně po objevení hospitalizována.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Po dívce v obci pátrali také hasiči

Článek

„Dívka už byla v lepším psychickém a zdravotním stavu. Potvrdilo se, že se nestala obětí žádného trestného činu, že jí nikdo jiný neublížil,“ uvedl policejní mluvčí Aleš Mergental. Domů nechtěla přijít proto, aby si rodiče nemysleli, že je hloupá. „Ve škole dostala špatnou známku,“ podotkl mluvčí.

Školačka proto i s aktovkou zamířila k Vlčnovským búdám a pokračovala dál do lesa, kde chtěla zůstat. „V lese přečkala noc, přičemž se zamotala do nějakých drátů. Z nich se uvolnila až odpoledne a s pohmožděnýma nohama se dostala z lesa,“ dodal mluvčí. Na louce nad Drslavicemi u Uherského Brodu, asi deset kilometrů od Vlčnova, ji poté objevil projíždějící řidič a policejní vrtulník.

Pátrání po devítileté ElišceVideo: Aleš Fuksa, Právo

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám