Hlavní obsah

Ztracená houbařka přečkala noc v horách

Právo, Novinky, jog, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BESKYDY

Horští záchranáři v Beskydech měli o víkendu napilno. Nejdříve pomáhali spolu se svými polskými kolegy cyklistovi, který nebyl pro únavu schopen sám se vrátit domů. Později večer a v neděli ráno hledali ztracenou houbařku, která musela přečkat noc v horách.

Článek

V sobotu večer dostali z tísňové linky informaci, že někde na státní hranici zůstal polský cyklista, který kvůli absolutnímu vyčerpání není schopen návratu domů. Na místo hned vyrazila hlídka horské služby a ve spolupráci s polskými kolegy se muž dostal zpět přes hranice.

Kolem dvacáté hodiny obdržel dispečink zprávu, že pod Lysou horou se pohřešuje starší paní, která se ztratila při hledání hub. "Rozběhla se pátrací akce, do které se zapojila i policie včetně psovoda," řekl náčelník beskydské horské služby Radim Pavlica.

V noci, kolem třetí hodiny, byla pátrací akce přerušena a pokračovala až ráno od osmi hodin. To už ženu hledalo na čtyřicet osob z horské služby a policie. Naštěstí po deváté hodině byla ztracená houbařka nalezena, a to dokonce bez zjevného zranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám