Hlavní obsah

Zřícený dům zranil dva lidi, kteří v něm údajně kradli

PEČKY

V Pečkách na Kolínsku se v úterý odpoledne zřítil dům určený k demolici. Padající sutiny zranily dva lidi, kteří podle starosty Peček Milana Urbana v domě zřejmě kradli stavební materiál. Dům patří městu. Přivolaný statik po domluvě se stavebním odborem rozhodl o okamžitém stržení objektu.

Článek

Asi pětapadesátiletá žena má zlomenou nohu a tržnou ránu na hlavě. Třiatřicetiletý muž má poraněnou hlavu. Ženu byla převezena do nymburské nemocnice a muž na chirurgickou ambulanci v Kolíně, řekla mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

Starosta Urban řekl, že se zřítila budova bývalého statku určená k demolici. Přestože byla zajištěná proti vstupu nepovolaných osob, lidé do ní vlezli a rozkrádali ji. "Vyřezávali trámy a spadlo to na ně. Byli tam za lupem, kradli železo, dříví a cihly. Naštěstí není žádný mrtvý," dodal starosta.

Podobné neštěstí, ale s tragickými následky, se stalo v lednu ve Vejprtech na Chomutovsku. V troskách části bývalé továrny tam tehdy zahynul dvacetiletý muž. Na havarijním stavu objektu se podepsali mimo jiné zloději železa, kteří vyřezali železné nosníky budovy, která pak zřejmě nevydržela nápor počasí. Sběr barevných kovů se stal podle sousedů osudným i oběti neštěstí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám