Hlavní obsah

Známého svázali a zbili kvůli milionům. Přes telemost dostal obžalovaný podmínku

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Nečekaný průběh i překvapivě mírný trest provázelo vyhlášení rozsudku nad muži, kteří v roce 2015 v Ostravě přepadli podnikatele, jehož podezírali z toho, že jim ukradl větší množství mobilních telefonů pocházejících z trestné činnosti.

Foto: Aleš Honus, Právo

Obžalovaný Kutjim Ggjikolli si rozsudek vyslechl formou videopřenosu.

Článek

Kosovský Albánec Kutjim Gjikolli (43) dostal ve středu u ostravského krajského soudu jen podmíněný trest a vyslechl si ho formou videokonference, protože pobývá v zahraničí. Druhý obžalovaný, 33letý Polák Kamil Mas, potrestán zatím nebyl a stane se tak až v samostatném jednání. Ostatní pachatele se policii nepodařilo ztotožnit.

Zločin se měl podle obžaloby odehrát v březnu roku 2015. Na jednom z ostravských parkovišť si měli obžalovaní a několik jejich kompliců domluvit schůzku se svým známým, kterého ale po příjezdu fyzicky napadli, naložili do automobilu a odvezli ho do rodinného domu v Ostravě-Kunčičkách, kde ho další najatí muži zbili.

Hrozil výbuchem v Kauflandu jménem Islámského státu. Chci se léčit, řekl u soudu

Krimi

„Byl opakovaně vyzýván, aby jim vydal devět milionů korun, přičemž po celou dobu byl spoután na rukou a nohou kovovými pouty a byl fyzicky napadán,“ řekla soudkyně Petra Hajdíková při vyhlášení rozsudku.

Obžalovaní po uneseném chtěli, aby se přiznal ke krádeži mobilních telefonů a chtěli po něm devět milionů korun. To ale muž odmítl. Pak mu měli z příruční tašky vzít 420 tisíc korun a odvezli ho zpátky do centra Ostravy. Muž nakonec utrpěl jen lehké zranění.

Muž strhl přítelkyni volant a auto havarovalo. Nic si nepamatuji, řekl soudu

Krimi

Soud se případem zabýval čtyři roky. Oba obžalovaní vinu odmítali a tvrzení obžaloby označovali za vykonstruované a nepodložené. Přiznávali, že se s mužem setkali, ale k žádnému násilí nedošlo. „Nevím, jak ta jeho zranění vznikla, to bych taky rád věděl. Když jsme odcházeli, nic neměl,“ vypověděl u soudu jeden z nich.

Podle soudkyně je ale pro odsouzení Albánce dostatek důkazů, byť se nepodařilo případ objasnit v plném rozsahu. Druhý obžalovaný na trest dosud čeká.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám