Hlavní obsah

Zloději sebrali elektroniku za 17 miliónů, posprejovali firemní auto a odjeli s ním

Novinky, kre
Praha

Dva mladíci ukradli audio a videotechniku za téměř sedmnáct miliónů korun ze soukromé společnosti v Praze 9. Kriminalisté vyšetřují případ od poloviny srpna letošního roku. Pachatelům hrozí až desetiletý trest, informoval o tom tento týden policejní mluvčí Tomáš Hulan.

BEZ KOMENTÁŘE: Zloději sebrali zboží a posprejovali auto Video: Policie ČR

 
Článek

Mladíci kradli v soukromé společnosti v pravé poledne. „Zde vyvstává otázka, jak věděli, že v prostorách společnosti nikdo nebude. Všichni zaměstnanci měli totiž celozávodní dovolenou,“ řekl Hulan.

K odvozu techniky použili mladíci kradené auto poškozené společnosti, které bylo zaparkováno uvnitř skladových prostor. „Ze záběrů bezpečnostních kamer je ale zřejmé, že ani na chvilku nezaváhali, když hledali klíčky od tohoto vozu. Poměrně sebevědomě si pro ně totiž došli rovnou do vedlejší kanceláře,“ uvedl mluvčí.

Jak je vidět z kamerového záznamu, mladíci auto přestříkali, pravděpodobně proto, aby na něm nebylo vidět logo firmy.

Foto: Policie ČR

Kromě techniky mladíci ukradli firmě i auto.

Oba pachatelé navíc velice sebevědomě sahali do regálů pro konkrétní techniku, zřejmě pro nejdražší zboží ve skladu. Způsob, kterým vybalovali zboží z originálních krabic, svědčí o tom, že tuto činnost nedělali poprvé.

Policie zatím nemá žádnou stopu

Kriminalisté zatím nemají žádnou stopu, která by vedla k vypátrání pachatelů, ačkoli provedli celou řadu úkonů trestního řízení. Proto se policie touto cestou obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc.

„Kriminalisté přivítají jakoukoliv informaci, která by je přivedla na stopu obou mladíků nebo by jim napověděla jejich místo současného pobytu či pohybu,“ uvedl Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám