Hlavní obsah

Zloději na sebe nechali telefon a počkali na policisty

Právo, pko
BRNO

Na pravdomluvné zloděje narazil v pátek chatař, který šel na svoji chatu u Tvarožné u Brna. Proti němu šli totiž po cestě tři mladíci s naditými batohy a pytli přes rameno. Muž byl nebojácný a trojice se zeptal, kamže se vydali s takovým nákladem. Nejstarší z trojice odpověděl, že míří na víkendový večírek a vše je prý v pohodě. Muž se přesto nedal a prý že musí vidět, co to nesou.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Po zavolání zloději na policisty počkali.

Článek

Mladíci uposlechli a ukázali obsah batohů, ve kterých byl skutečně alkohol a konzervy. Aby snad vedoucí trojice rozptýlil pochybnosti, nadiktoval muži své telefonní číslo. Když ale po chvíli muž došel k sousedově chatě, zjistil, že je vykradená. Zavolal proto na policii. Z nedalekých Šlapanic dorazily na místo rychle dvě hlídky.

Všímavý muž předal policistům telefonní číslo. „Policista neváhal a vytočil je. Na druhém konci se ozval muž, který potvrdil, že je poblíž. Policista jej vyzval, aby počkal na místě, kde jsou. Trojice i s pytli a taškami plnými lupu policisty poslechla. Ani ne za půl hodiny od oznámení policisté odváželi pachatele na oddělení,“ řekl policejní mluvčí Aleš Mergental.

V zavazadlech měli mladíci nakradeno větší množství alkoholu, potraviny, vařič a mimo jiné i vojenské boty. Trojice mladíků ve věku dvacet, sedmnáct a patnáct let má na svědomí zřejmě několik dalších vykradených chat v okolí.

Reklama

Výběr článků

Načítám