Hlavní obsah

Zloději na Novojičínsku ukradli stovky kachen a tisíce včel

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Dva případy okradených chovatelů vyšetřují od uplynulého víkendu policisté na Novojičínsku. Zatímco v Bravanticích neznámí zloději ukradli více než 200 kusů drůbeže, v nedalekých Mankovicích se ztratilo deset úlů plných včel a medu. Případy přitom nejsou zcela ojedinělé.

Ilustrační snímek

Článek

Krádež deseti úlů oznámil o víkendu včelař z Mankovic u Oder.

„Zloděj je měl odcizit v období od středy do pátku z uzamčeného včelína v třešňovém sadu. Poškozenému majiteli tak způsobil škodu ve výši 64 tisíc korun,“ uvedl mluvčí novojičínské policie Petr Gřes.

V letošním roce jde už o druhý případ odcizených včel. Poprvé v březnu přišel chovatel z Trojanovic o čtyři úly.

Další okradený chovatel je z Bravantic. „Zloděj mu měl odcizit více jak 200 kusů kachen, hus a slepic. Při odchodu si s sebou odnesl krmivo, přepravky i elektrický ohřívač, všechno za více než 20 tisíc korun,“ dodal mluvčí.

Policie řešila krádeže již dříve, nedopadla nikoho 

Policie žádá svědky, kteří by mohli k oběma krádežím cokoliv říci, aby tak učinili na příslušném obvodním oddělení v Bílovci nebo v Odrách.

Podobné krádeže vyšetřovala policie i v minulých letech, ani v jednom případu se ale zloděje nepodařilo najít.

„V dubnu roku 2011 přišel včelař ze Sedlnic o čtyři kompletní úly za 12 tisíc korun, v červnu roku 2012 pak majitelům z Bernartic nad Odrou a Jeseníku nad Odrou odcizili zloději další tři úly za 20 tisíc,“ doplnil Gřes.

Reklama

Výběr článků

Načítám