Hlavní obsah

Zloděje někdo zamkl na dvorku. S nakradenými doutníky šplhal po vratech

Praha

S náročnou a neplánovanou situací se musel vyrovnat zloděj, který šel krást tabákové výrobky do skladu v Praze. Když měl tašku naditou doutníky a dýmkami, zaměstnanec ho zamkl na dvorku. S doutníkem v ústech pak zloděj přímo před kamerou předvedl zdařilý lezecký výkon.

BEZ KOMENTÁŘE: Milovník doutníků vykradl skladVideo: Policie ČR

 
Článek

Krádež se odehrála v polovině června v Husitské ulici. Mluvčí policie Iveta Martínková o případu informovala nyní a požádala o pomoc při pátrání po pachateli.

Zloděj se do areálu skladu dostal odemčenými vraty a následně se vloupal do budovy. Tam vzal doutníky, dýmky, placatky i zapalovače. Jeho promyšlený plán se mu ale záhy nečekaně zkomplikoval.

„Uzamkl ho tam zaměstnanec skladu, který o něm nevěděl, a odešel pryč. Když se pak podezřelý i s nakradenými věcmi uloženými v tašce snažil zmizet, zjistil, že je za čtyřmetrovými vraty uvězněn,“ uvedla Martínková.

Foto: Policie ČR

Zloděj zjistil, že ho natáčí kamera.

Pro zloděje tím začal boj s vraty, kterými nejprve usilovně lomcoval, pak se snažil přivolat pomoc a nakonec si na záda naložil těžkou tašku a začal šplhat po vratech. Výkon si náležitě zpestřil doutníkem.

Poněvadž jeho snažení zaznamenala kamera, znají kriminalisté jeho podobu a prosí veřejnost o pomoc. „Jakékoli informace policisté přijmou na bezplatné lince 158. Za krádež věcí v hodnotě několika tisíců korun neznámému muži v případě vypátrání a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ shrnula Martínková.

Reklama

Výběr článků

Načítám