Hlavní obsah

Zloděj z Kladenska si říkal Spiderman, kradl všechno, co mohl prodat

Právo, Pavel Orholz

Policisté dopadli 28letého muže z Kladenska, který v pondělí vytáhl na revizora v českobudějovické MHD plynovou pistoli. Jak později zjistili, jedná se o zloděje, který má na svědomí tři desítky krádeží a vloupání a prý si říkal Spiderman, protože slezl z ordinace polikliniky v sedmém patře po hromosvodu. Právo o případu ve středu informovala mluvčí jihočeské policie Štěpánka Uhlířová.

Foto: Policie ČR

Zadržený Spiderman na místě činu.

Článek

„Muž v pondělí vytáhl na revizora plynovou pistoli, a proto jej přivolaní policisté zadrželi na zastávce MHD a převezli na obvodní oddělení. Kriminalisté zjistili, že od července loňského roku vykradl celkem v třiceti případech sklepy, sklady, kolárny i další objekty na Českobudějovicku,“ uvedla Uhlířová.

Dále poznamenala, že muž bral hlavně sportovní potřeby, obuv, rybářské náčiní, drobné nářadí, alkoholické nápoje, potraviny, jízdní kola, lyže a lyžařské vybavení a další věci, které je možné zpeněžit.

„Vnikl také do budovy jednoho českobudějovického zdravotnického zařízení. Budovu však neopustil dveřmi, ale oknem v sedmém patře. Využil k tomu hromosvod, po kterém slezl dolů. Po této události začal používat přezdívku Spiderman,“ zmínila policejní mluvčí.

Foto: Policie ČR

Spiderman sešplhal ze sedmého patra.

Během necelého roku způsobil škodu za více než čtvrt miliónu korun. Kriminalisté také zjistili, že se již v minulosti obdobné trestné činnosti dopustil a byl za ni odsouzen rozsudkem Okresního soudu v Českých Budějovicích.

Kromě toho byl v minulosti odsouzen také za přečin výtržnictví. Tentokrát je obviněn z trestných činů krádeže, poškození cizí věci, porušování domovní svobody a výtržnictví.

„Nyní mu hrozí až tři roky vězení a byl podán podnět na jeho vzetí do vazby,“ dodala Uhlířová.

Reklama

Výběr článků

Načítám