Hlavní obsah

Zloděj vzal z auta v Praze i sledovací zařízení, policie jela najisto

Novinky, kub
Praha

Vloupání do několika vozidel krátce po sobě vyšetřovali pražští policisté. Práci s pátráním po pachateli jim usnadnil fakt, že podezřelý muž z jednoho z vozidel sebral i funkční sledovací zařízení s navigací, která policii přivedla na jeho stopu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policie z krádeží podezřívá 53letého muže, podle ní se v pondělí vloupal do několika vozidel zaparkovaných v Ohradní ulici. Měl rozbít boční okénka a odnést věci za celkem 10 000 korun.

„Kromě oblečení v podobě několika bot a mikiny si vzal i satelitní navigace a další elektroniku. Mezi ní bylo i sledovací zařízení, které slouží k nalezení vozidla v případě odcizení. S celým lupem pak zmizel v nočních ulicích metropole,” sdělil ve středu mluvčí policie Jan Rybanský.

Středočeský gang zlodějů neexistuje, tvrdí policie. O podezřelých z února ale mlčí

Krimi

Když druhý den okradený majitel zjistil, že sledovací zařízení je stále funkční, vyrazili policisté na místo signálu. Podezřelého muže našli na Praze 2.

„Vytipovali objekt, kde by se lup mohl nacházet. Nemýlili se. Na jedné z jeho chodeb nalezli nejen celý lup, ale i na zemi spícího muže v odcizené mikině,” upřesnil mluvčí s tím, že policie případ vyšetřuje jako krádež a poškození cizí věci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám