Hlavní obsah

Zloděj ujížděl Holešovem s ostrahou supermarketu na kapotě, hrozí mu až 10 let

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Holešov

Až desetileté vězení hrozí 34letému muži z Holešova na Kroměřížsku, kterého kriminalisté obvinili z pokusu o těžké ublížení na zdraví a krádeže. Jako řidič se snažil setřást pracovníka ostrahy supermarketu, který se mu snažil zabránit, aby ujel autem s kradeným zbožím.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Obviněný se v neděli odpoledne vydal společně s dalšími pěti rodinnými příslušníky do supermarketu v Holešově. V obchodě pak skupina nejprve naskládala do nákupního košíku různé drogistické zboží v hodnotě více než 1600 korun a poté věci schovala do tašky jedné z žen a pod oblečení. Bez zaplacení následně všichni prošli přes pokladny a vydali se k zaparkovanému autu,“ uvedla mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová.

Kradli v Praze čokolády v době nouzového stavu, hrozí jim osm let vězení

Krimi

Skupinu však zastavila dvoučlenná ostraha, která vyzvala ke kontrole zboží. Následovala slovní rozepře, při níž rodina nastoupila do auta a chtěla odjet. Čtyřiatřicetiletý řidič nejdřív začal couvat směrem k mužům z ostrahy, kteří tak byli nuceni před vozem uskočit, a poté se rozjel dopředu.

„Jeden z členů ostrahy chtěl odjíždějící vozidlo zastavit. Naskočil proto na zadní část vozu a chytil se střešního nosníku. Řidič, který ani není držitelem patřičného řidičského oprávnění, však nezastavil a pokračoval v jízdě městem. Přitom se snažil muže z kapoty auta setřepat prudkým brzděním a rozjížděním. Po ujetí více než půlkilometrové vzdálenosti nakonec zastavil. Když muž z vozidla slezl, ujel pryč,“ sdělila Kyšnerová.

Zbití muže ostrahou pražského obchodu je přestupek, rozhodla policie

Krimi

Vysoká trestní sazba hrozí pachateli kvůli tomu, že se činu dopustil v době vyhlášení nouzového stavu.

Reklama

Výběr článků

Načítám