Hlavní obsah

Zloděj strhl seniorce v Ostravě řetízek z krku, zachytila ho kamera

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ostravská policie obvinila z krádeže 52letého muže, který podle vyšetřovatelů strhl z krku řetízek 83leté seniorce. Z místa činu u vchodu do domu, kde žena bydlí, utekl, policie ho ale později dopadla. Krádež rovněž zachytila bezpečnostní kamera.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž v Ostravě strhl seniorce z krku řetízekVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se stal 31. března odpoledne, policie o obvinění informovala v pátek. Podezřelý muž se nejdřív se seniorkou bavil ve dveřích vchodu do domu. Pak ženě z ničeho nic strhl šperk z krku a dal se na útěk.

„Situaci zaregistrovali náhodní svědci jedoucí na kole. Podezřelý později šperk odhodil, cyklisté jej vrátili poškozené,“ sdělila mluvčí policie Gabriela Pokorná.

Při vyšetřování se ukázalo, že muže řetízek zaujal zřejmě již při předchozí jízdě v tramvaji, kde se na ženu zaměřil. Kriminalistům pomohly v pátrání podle Pokorné zdařilé záznamy bezpečnostních kamer v tramvaji a rovněž bylo k mání video z kamery v domě.

„Byl identifikován konkrétní podezřelý muž, ten se následně ke skutku doznal. V minulosti byl již odsouzen po trestný čin loupeže, trest vykonal v srpnu roku 2018,“ dodala mluvčí s tím, že podezřelému hrozí až tříleté vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám