Hlavní obsah

Zloděj srazil při pronásledování policistu autem

Právo, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravany

Pardubičtí policisté zasahovali v úterý v Moravanech na Pardubicku, kde dvojice mužů prohledávala stodolu a pokoušela se majiteli objektu ukrást kovový materiál. Majitel stodoly je však vyrušil a oba zloději se dali na útěk.

Článek

„Na místo se sjelo několik policejních hlídek včetně psovodů se služebními psy. Pronásledováním podezřelých osob byli muži zákona zavedeni až k nedalekému písníku, kde se dvojice pokoušela odjet přistaveným osobním vozidlem,“ uvedl Právu policejní mluvčí Jozef Bocán.

„Jeden z policistů, který se pokoušel k vozidlu přistoupit, aby pomohl zasahujícímu kolegovi, byl však ujíždějícím couvajícím vozidlem sražen. Další dva policisté za užití donucovacích prostředků oba muže na místě zadrželi a přiložili jim služební pouta,“ upřesnil policejní mluvčí.

Okolí v tu dobu prohledávali policejní psovodi, kteří pátrali po možných spolupachatelích.

Zraněný policista byl na ošetření převezen do nemocnice, jeho zranění se však naštěstí nebyla vážná a po ošetření se vrátil zpět na místo události.

Jak se později ukázalo, oba zadržení nejsou policistům zcela neznámí. Z místa zadržení je muži zákona eskortovali na policejní oddělení. „Dvacetiletý mladík z Pardubicka, který vozidlo řídil, je nyní podezřelý ze spáchání trestných činů krádeže a násilí proti úřední osobě, za což mu v případě prokázání viny může být uložen trest odnětí svobody na šest měsíců až šest let,“ doplnil Bocán s tím, že obvinění mohou být ještě překvalifikována v průběhu vyšetřování.

Reklama

Výběr článků

Načítám