Hlavní obsah

Zloděj se před vězením skrýval 4 roky pod podlahou

Právo, top
DĚČÍN

"Já vím," řekl při svém odhalení policejní hlídce pětadvacetiletý muž, který se před nástupem do vězení schovával čtyři roky pod kuchyňskou podlahou v rodinném domku v Jiříkově na Děčínsku. Zita Kakarová z děčínské policie v úterý Právu řekla, že ve vězení měl recidivista přitom strávit jeden rok za krádeže.

Článek

"Ve chvíli, kdy byl objeven, jen rezignovaně pokrčil rameny a nechal se bez problémů odvézt na obvodní oddělení. Upozornil na něj anonym s tím, že musí být ukrytý někde v domě. Policisté se samozřejmě v objektu byli několikrát podívat, ale jeho příbuzní se jim vždy snažili namluvit, že se skrývá na Slovensku," uvedla Kakarová.

Pečlivě připravený úkryt v podlaze odhalila až pečlivá domovní prohlídka. Nešťastníka spatřili překvapení policisté po odstranění linolea a dřevěného poklopu. "Ležel tam na zádech, a ani nedýchal," řekl jeden ze zasahujících policistů.

Trest by již měl za sebou

Pro dobrovolný žalář se zoufalý muž rozhodl v roce 2002, kdy ho děčínský okresní soud poslal do vězení. V té době byl stíhán na svobodě. "Kdyby se muž trestu nevyhýbal, mohl už být dávno volný. Teď si ale bude muset  celý rok odsedět. Žádný další trest mu stejně jako jeho rodině za skrývání nehrozí, protože česká legislativa na tuto možnost nepamatuje," řekla děčínská policejní mluvčí.

Nyní si již muž, o jehož originálním úkrytu nejen děčínští policisté v posledních letech neslyšeli, odpykává trest v litoměřické věznici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám