Hlavní obsah

Zloděj s lupem si zavolal taxík, řidič ho odvezl na policii

Právo, jr
Prostějov

Taxíkem si v noci na úterý vyjel sedmadvacetiletý muž z Prostějova. Nechal se zavézt do nedaleké obce, vrátil se s nakradenými věcmi, ale prozíravý taxikář ho odvezl rovnou na policii.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Řidiče taxi muž v obci požádal, aby chvíli počkal. Přibližně za dvacet minut řidiče telefonicky požádal, aby pro něho přijel na nepříliš vzdálené místo. Zde na něho již čekal, ale nově s sebou měl benzínovou elektrocentrálu, dvacetimetrový prodlužovací kabel, 11 lahví alkoholu a jiné drobné věci,“ uvedl mluvčí prostějovské policie František Kořínek.

Po naložení věcí do vozidla zákazník řidiče požádal o převezení na prostějovskou adresu. „Dvaadvacetiletý taxikář však správně vytušil, že zákazník není majitelem věcí, a proto ho i s nákladem zavezl rovnou před prostějovskou policejní služebnu. Zde si muže i věci převzali policisté,“ řekl Kořínek.

Je v podmínce

Při výslechu se muž přiznal, že věci odcizil ze stavební buňky a nákladního automobilu z volně přístupné zahrady. Hodnota odcizených věcí byla vyčíslena na 7350 korun.

„Dalším šetřením policisté zjistili, že podezřelý muž byl v dubnu loňského roku pro obdobné jednání rozhodnutím Okresního soudu v Prostějově pravomocně odsouzen k trestu odnětí svobody se zkušební dobou do prosince 2017,” sdělil Kořínek. V případě nového odsouzení muži hrozí vězení až na tři roky.

Reklama

Výběr článků

Načítám