Hlavní obsah

Zloděj dostal tři roky za zběsilý úprk před policií

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRÝDEK-MÍSTEK

Tři roky za mřížemi má podle pondělního rozsudku Okresního soudu ve Frýdku-Místku strávit Petr Šugárek (26), který letos 2. dubna prchal asi čtyřicet kilometrů před policejními auty poté, co odjel bez zaplacení od benzínky v Kunčicích pod Ondřejníkem.

Článek

Až v Ostravě ho zastavily policejní zbraně. Jedna ze střel přitom zranila jeho družku, která je nyní kvůli zraněné páteři na invalidním vozíku.Zákrok policistů, který skončil těžkým zraněním mladé ženy, odstartoval telefonát okradeného provozovatele benzínky v Kunčicích pod Ondřejníkem.

Ten oznámil na tísňovou linku, že řidič renaultu natankoval plnou nádrž a ujel. Policisté vozidlo uvedené poznávací značky spatřili o několik kilometrů později a pronásledovali ho přes Staříč, Fryčovice, Brušperk, Krmelín až do Ostravy.

Spolujezdkyně má ochrnuté nohy

Řidič po celou dobu ohrožoval jízdou nejen chodce a vozidla v protisměru, ale pokoušel se ze silnice dostat také policejní auta. "Snažili jsme se ho předjet, ale vždycky vybočil doleva, aby nám to znemožnil," vypověděl jeden z mužů zákona.

K zásahu se po několika desítkách kilometrů přidali i policisté z Ostravy, kteří autu přehradili silnici. Pronásledovaný řidič se tak dostal do pasti a zastavil. Policisté pak zjistili, že přítelkyně řidiče utrpěla průstřel břicha a zranění páteře. Zasažena byla i mícha.

"Dokud jsem neměl na rukou klepeta, myslel jsem, si, že mám ještě šanci," řekl policistům po ukončení zběsilé jízdy muž, který řídil bez řidičského průkazu a s jednou promile alkoholu v krvi.

Kromě krádeže ho soud uznal vinným také z maření výkonu úředního rozhodnutí, útoku na veřejného činitele, výtržnictví a několika dalších trestných činů. Rozsudek zatím není pravomocný, Šugárek si nechal lhůtu pro odvolání.

Policista se po zásahu zhroutil

Dopravní policista, který ženu postřelil, se po nehodě zhroutil a musel se o něj postarat psycholog. Navíc byl letos v červnu obviněn z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Nadále ale zůstává ve službě, jeho nadřízení totiž zákrok vyhodnotili jako oprávněný.

Okresní policejní ředitel Tomáš Václavík řekl již dříve Právu, že s ohledem na výjimečnost případu počká s případným personálním opatřením až na rozhodnutí soudu. Ten by se měl konat koncem letošního roku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám