Hlavní obsah

Zločinec zamkl personál záchytky a utekl

Právo, Radim Kijonka
OSTRAVA

Tragikomicky skončilo dopadení 28letého zločince z Frýdku-Místku, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátraní. Muž nejdříve při čtvrtečním zatčení v Ostravě zlomil jednomu policistovi malíček. Později se mu podařilo uprchnout z protialkoholní záchytné stanice, kam ho policisté opilého odvezli.

Článek

Ze záchytky utekl vskutku kuriózním způsobem, když na pokoji zamkl celý personál. Policisté na celostátně hledaného muže narazili večer v jedenáct hodin. "Při zadržení zlomil malík jednomu policistovi, který levou rukou vykrýval jeho kopanec," popsal ostravský policejní mluvčí Milan Klézl.

Opilého zločince převezli policisté na ostravskou záchytku k vystřízlivění. Tam měl případ úsměvnou dohru. "Zadržený muž po třetí hodině v noci využil toho, že na jeho pokoj vešly zdravotní sestry. Znenadání kolem nich proběhl a na pokoji je zavřel," vylíčil policejní mluvčí.

Vzápětí vypáčil dveře skříně v šatně, vzal si své věci a zmizel. "Zdravotní sestry vysvobodila až jiná policejní hlídka, která na záchytku přivezla dalšího klienta," konstatoval Klézl. Policie po muži vyhlásila opět celostátní pátrání. Za útok na policistu mu hrozí pětileté vězení. 

Reklama

Výběr článků

Načítám