Hlavní obsah

Zhrzený muž chtěl upálit expřítelkyni i sebe, protože byl sexuálním otrokem

Právo, Patrik Biskup
Plzeň
Aktualizováno

Až dvacet let vězení nebo výjimečný trest hrozí padesátiletému Miroslavu Tomešovi z Rotavy na Sokolovsku, který se loni na podzim pokusil zavraždit svoji expřítelkyni způsobem, ze kterého běhá mráz po zádech. O 24 let mladší partnerku zavezl do lesa, kde ji i sebe polil benzínem s tím, že oba zapálí. Život ženě zachránilo to, že z výparů dvojice ve vozidle omdlela a pak je našla policie.

BEZ KOMENTÁŘE: Zhrzený muž chtěl upálit expřítelkyni i sebe, hrozí mu výjimečný trestVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Případ začal v úterý projednávat Krajský soud v Plzni. Státní zástupkyně viní Tomeše z toho, že plánoval bývalou partnerku sprovodit ze světa zvlášť trýznivým způsobem. „Nedokázal se vyrovnat s rozchodem,“ uvedla žalobkyně Václava Brýdová.

Chtěl jsem, aby Jana byla svědkem toho, jak shořím, aby si pamatovala, co dělá s chlapama.
obžalovaný Tomeš

„Cílem bylo provést sebevraždu z důvodu, že vás v lásce zradí člověk, kterému věříte,“ uvedl před soudem Tomeš. Podle něho jej přítelkyně utvrzovala v tom, že je její láska, ale ve skutečnosti to prý u ní byla neukojitelná sexuální touha.

„Já jsem si plnil povinnosti na všech frontách. Pak z ní vylezlo, že jsem byl jejím sexuálním otrokem. Prostě mě zneužívala,“ prohlásil Tomeš.

Dostal se do stresu

Dostal se prý do stresu a už to přestal zvládat. „Začal jsem přemýšlet o sebevraždě. Janu jsem z toho chtěl vynechat, nikdy jsem neusiloval o její život. Polil jsem ji benzínem, bil ji, ale neuměl bych ji zabít,“ tvrdil obžalovaný.

„Chtěl jsem, aby Jana byla svědkem toho, jak shořím, aby si pamatovala, co dělá s chlapama. Polil jsem nás benzínem, a pak už si nic nepamatuju,“ doplnil Tomeš.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Miroslav Tomeš u plzeňského soudu.

Osudný den 14. října Tomeš odjel k jejímu bytu, kde na ni číhal. „Když vyšla ven venčit psa, chytil ji a natlačil do auta. Pak s ní odjel do lesa, kde jí řekl, že je to jejich konec, že už nic řešit nebudou a že to jednoduše ukončí,“ pokračovala státní zástupkyně.

Žena prožívala intenzivní strach, pocity naprosté bezmoci, hrůzu a mimořádně vystupňované útrapy.
žalobce

Ženě pak nasadil pouta, která uchytil k volantu. „Pak ji a sebe polil benzínem z připraveného kanystru a vytáhl zapalovač se slovy, že to teď bude rychlé. Na prosby poškozené, aby ho nezapaloval, ji praštil do obličeje s tím, že už se o tom nebude dohadovat,“ řekla Brýdová.

Auto našli policisté v leseVideo: Policie ČR

Podle něho záměru připravit ženu o život uhořením obžalovanému zabránila skutečnost, že v důsledku narkotizačních účinků odpařeného benzínu při vdechování v uzavřeném vozidle došlo u obou ke ztrátě vědomí, která trvala až do doby, než je objevila policie.

„Žena prožívala intenzivní strach, pocity naprosté bezmoci, hrůzu a mimořádně vystupňované útrapy. Nakonec skončila v péči psychiatrů,“ upozornila státní zástupkyně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám