Hlavní obsah

Žhář podpálil byt, aby získal zpět manželku

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DOMAŽLICE

V policejní cele skončil v pondělí čtyřicetiletý muž z Domažlic, kterého policie podezřívá, že v polovině prosince loňského roku podpálil byt v domě v historickém centru města. Muže policisté obvinili z trestného činu obecného ohrožení. V úterý soud rozhodne, zda muže pošle do vazby nebo bude vyšetřován na svobodě.

Článek

Žhář podle policejního zdroje založil požár v bytě své manželky, se kterou ale v té době už nežil. Chtěl tím ženu zastrašit, aby se k němu vrátila. Ta se skutečně po požáru k muži zpátky nastěhovala.

„Podezřelý muž si počkal až v bytě nikdo nebude. Odemkl si duplikátem klíče a uvnitř založil oheň pomocí tuhého podpalovače. Pak odešel. Pomoc zavolal soused, který si všiml dýmu, jež z bytu vychází. Hasiči zasáhli včas, takže plameny se dál z bytu nerozšířily,“ upřesnil šéf domažlické kriminální police Emanuel Kopf.

Zatčený muž se i po požáru snažil navodit atmosféru strachu. Zinscenoval i další žhářský útok, ale tak, aby si ve svém domě příliš škody neudělal. Fingoval dokonce i přepadení domu, kdy vyrazil údajné zakuklence pronásledovat. Domů se pak vrátil s poraněnou nohou, do které se sám řízl, aby to vypadalo dramaticky.

Reklama

Výběr článků

Načítám