Hlavní obsah

Zfetovaný muž mlátil kladivem do lidí v Mělníku, několik těžce zranil

Právo, Novinky, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mělník
Aktualizováno

Celkem sedm zraněných si vyžádal útok muže, k němuž došlo v neděli po 13. hodině na ubytovně v Mělníku. Pachatel podle policie zřejmě napadl své okolí kladivem. Pět lidí bylo zraněno těžce. Útočník byl podle zdroje Práva pod vlivem drog.

Článek

K incidentu došlo ve veřejné ubytovně v mělnické Cukrovarské ulici, sdělil Novinkám mluvčí středočeských policistů Jakub Vinčálek. Útočníka české národnosti podle něj policie zadržela a obviní jej zřejmě i z pokusu o vraždu.

Těžce zraněné osoby převezl vrtulník do okolních nemocnic. Podle důvěryhodného zdroje Práva je zraněných minimálně deset, ostatní však odmítli lékařské ošetření.

Sanitka nejdřív jela k jednomu zraněnému v restauraci

Záchranka byla původně přivolána do jedné z mělnických restaurací k úrazu obličeje. "Po příjezdu na místo záchranáři zjistili, že se u zraněného nejedná o běžné zranění, ale zřejmě o napadení. Muž utrpěl vážný úraz hlavy, který byl zřejmě způsobený kladivem," sdělila mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková s tím, že posádka sanitky zavolala policii.

Policisté v ubytovně naproti restauraci poté našla další zraněné. "Všichni zranění utrpěli úraz hlavy, způsobený četnými ranami kladivem do hlavy," upřesnila Janečková podle které nakonec musely zasahovat tři sanitky a dva vrtulníky leteckých záchranářů z Prahy a Liberce.

"Pět (zraněných) bylo ve vážném stavu a ti museli být zaintubováni a připojeni na řízenou plicní ventilaci," řekla Janečková.

Záchranáři byli podle ní ještě později přivoláni k vyšetření zadrženého podezřelého na policejní služebnu, u kterého také zajistili vzorek pro provedení toxikologického vyšetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám