Hlavní obsah

Ženu zaklíněnou v hořícím autě vytáhli dva zachránci

– Ústí nad Orlicí
Novinky, Ondřej Kořínek

O štěstí může mluvit řidička, která v neděli na Orlickoústecku svým vozem porazila strom, a ten spadl na elektrické vedení. Její vozidlo začalo hořet a nebýt dvou místních občanů, kteří ženě pomohli ven z auta, mohla nehoda dopadnout tragicky.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dopravní nehoda se stala kolem půl druhé v noci v Červeném Potoku na Orlickoústecku. Řidička s vozem vytrhla vzrostlý strom, který spadl na elektrické vedení a způsobil požár vozidla.

„Bylo velké teplo, měli jsme otevřené okno do ložnice a uslyšel jsem obrovskou ránu a ihned zhasla všechna světla,“ vzpomíná na noc zachránce David Kudlík. „Ihned jsem se vyklonil z okna a uviděl jsem auto doslova napasované ve stromě, který se vyvrátil a následně spadl na elektrické vedení. Automobil po nárazu začínal hořet a troubil,“ popsal drama Kudlík.

Požár se zachráncům uhasit nepodařilo

„Zkusil jsem otevřít dveře u řidičky, ale nešlo to. Z druhé strany už to ale zkoušel můj kolega a snažil se ženu vytáhnout přes sedadlo spolujezdce, marně.“ David proto lomcoval s dveřmi u řidičky, až povolily. Podle jeho slov někdo také donesl hasicí přístroj, ale plameny se uhasit nepodařilo.

Zaklíněnou řidičku se podařilo vytáhnout ještě před příjezdem hasičů, kteří poté uhasili hořící vůz.

„Zraněnou řidičku ještě před příjezdem hasičů vyprostili z hořícího vozu dva místní občané. Jednotky hasičů po příjezdu hořící vozidlo uhasily a řidičku předaly do péče záchranné službě, zajistili jsme místo nehody a rozřezali strom, který zasahoval do vozovky,“ popsal událost velitel zásahu Karel Hlava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám