Hlavní obsah

Ženu jsem nezastřelil, byla to nehoda, tvrdí manžel

Právo, Svatava Hernandezová
PLZEŇ

Vraždu Blanky Zimmermannové (46) začal v úterý projednávat Krajský soud v Plzni. Viní z ní jejího manžela Ladislava Zimmermanna (47), bývalého majitele bezpečnostní a detektivní agentury. Ten však popírá, že by ženu výstřelem z nelegálně držené pistole zabil.

Článek

Shledá-li soud muže vinným, hrozí mu 10 až 15 let ve vězení. Podle žalobce se vražda odehrála loni 12. listopadu ve Slatině na Domažlicku v domě obžalovaného. Právě zde měl vystřelil třikrát z pistole na svoji manželku. Motivem činu měly být neshody kvůli ženině nadměrné konzumaci alkoholu.

Jedna střela zasáhla spánek Zimmermannovy manželky a poškodila jí mozek. Krátce po převozu do nemocnice těžce zraněná zemřela. Jak vypověděl obžalovaný, pistoli si koupil od jedné pracovnice městské policie v zastavárně. Zbraň měl potom ukrytou doma, aniž by o tom jeho manželka věděla.

"Doma odpoledne jsem si dal tři sklenky slivovice na zahřátí. Přišla manželka a chtěla také nalít. Odmítl jsem, protože v poslední době moc pila. Vypadala nějak divně a odešla vedle do pokojíku. Když jsem tam za ní přišel, viděl jsem, že v ruce drží pistoli. Vyrazila proti mně, začala zbraň zvedat a já se snažil jí zbraň vzít, protože jsem se cítil být ohrožen," popsal situaci krátce před tím, než došlo ke střelbě Zimmermann.

Měla dvě promile

Pak spolu podle jeho slov začali zápasit a padly i výstřely. Obžalovaný tvrdí, že vůbec neví, kolik jich bylo. Když se žena svezla k zemi, se synem těžce zraněnou ženu naložil do auta a odvezl ji do nemocnice v Domažlicích. "Když jsme tam přijeli, ještě dýchala," uvedl před soudem Zimmermann.

Že měla žena velké problémy s alkoholem, potvrdili i svědci. Podle jejich výpovědí si doma různě schovávala lahve před manželem a tajně pila. Také ve chvíli smrti měla v krvi přes dvě promile alkoholu. Včera odpoledne v soudní síni proběhla i rekonstrukce případu s figurantkou. Obžalovaný předváděl, jak ke všemu došlo. Podle přítomných znalců je ale nepravděpodobné, že by se žena střelila sama, neboť úhel její ruky by byl příliš nepřirozený.

Reklama

Výběr článků

Načítám