Hlavní obsah

Žena vrávorala na hraně mostu ve Znojmě. Skok jí rozmlouvali strážníci

Znojmo

Ženu, která stála na mostě za zábradlím, zachránili o uplynulém víkendu znojemští strážníci. Během několika minut jí vymluvili skok a pomohli jí zpátky na chodník. Nakonec skončila v nemocnici.

Strážníci vymluvili ženě sebevražduVideo: Městská policie Znojmo

 
Článek

Strážníky o ženě na mostě v Přímětické ulici informovali lidé v sobotu. Hlídka vyjela na místo a zjistila, že žena stojí uprostřed mostu za zábradlím a drží se jednou rukou.

„Jeden ze strážníků se s ní pokoušel navázat komunikaci. Druhý strážník si mezitím přivázal lano ke své taktické vestě a konec lana připnul k zábradlí mostu, kdyby bylo potřeba zakročit,“ uvedl mluvčí strážníků Petr Hladký.

„Nechte ty nohy nahoře, je mokro a uklouzne to. Je vám nevolno? Držte se pevně, pojďte na druhou stranu a promluvíme si. Určitě je nějaké řešení,“ řekli strážnici ženě a vzápětí ji přiměli k tomu, aby zábradlí přelezla.

Podle strážníků žena chtěla spáchat sebevraždu, protože měla zdravotní i rodinné problémy. Záchranáři ji následně odvezli do nemocnice.

Podle Hladkého je to letos již několikátý zákrok strážníků u sebevrahů. Po dlouhé době to však bylo u ženy. „V roce 2014 byli strážníci proškoleni odborníky pro jednání s osobami, které mají sebevražedné tendence,“ uzavřel Hladký.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám