Hlavní obsah

Žena si myslela, že návštěva už odešla, a vypustila dogu. Zvíře pokousalo dva muže

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jindřichův Hradec

Policisté v Jindřichově Hradci obvinili z ublížení na zdraví ženu, která je podle nich odpovědná za útok argentinské dogy na dva muže. Ti byli na návštěvě v domě, kde žena pustila psa na dvůr v domnění, že dvojice už je pryč. Doga muže pokousala, oba museli do nemocnice.

Foto: Profimedia.cz

Argentinská doga (ilustrační foto)

Článek

Incident se stal 10. června půl hodiny před půlnocí v jedné z obcí na Jindřichohradecku. Informovala o něm v pátek mluvčí policie Hana Millerová s tím, že trestní stíhání bylo v případu zahájeno tento týden.

„Na uzavřeném dvoře náležícímu k rodinnému domu měla vypustit v domnění, že již návštěva odešla, z kotce pro psy argentinskou dogu, která na dvoře napadla a pokousala poškozeného muže a jeho dospělého syna. Tito zde byli na návštěvě u majitele objektu,” sdělila mluvčí.

Muž, který střelbou zahnal útočícího staforda, podle policie použil zbraň v krajní nouzi

Krimi

Muži museli do nemocnice s tržnými ranami a zhmožděninami, hospitalizace nutná nebyla.

Policie při vyšetřování dospěla k závěru, že žena vypustila psa, aniž by se přesvědčila o tom, jestli návštěva už odešla z domu. Tím porušila povinnost vyplývající z jejího postavení coby majitelky zvířete, uzavřeli policisté.

Chovatelce utekli psi a pokousali plynaře, policie ji stíhá za těžkou újmu na zdraví

Krimi

Policie ženě psa také odebrala. Vyšetřování navíc ukázalo, že odebrání zvířete nařídily již v únoru úřady i soud. „Předmětná věc nenáleží pachateli a vyžaduje to bezpečnost osob,” vysvětlila Millerová. Žena ale psa odevzdala až po červnovém incidentu.

Kdo byl majitelem psa a případně v jakém vztahu je obviněná s majitelem domu, kde došlo k útoku, policie neupřesnila. „Trestní stíhání probíhá v režimu zkráceného přípravného řízení,” dodala Millerová.

Reklama

Související články

Pes roztrhal ženě na Rakovnicku obličej

Vážně zraněnou ženu přepravili vrtulníkem do nemocnice záchranáři na Rakovnicku poté, kdy ji pokousal její vlastní pes. Žena utrpěla těžká poranění v obličeji...

Výběr článků

Načítám