Hlavní obsah

Žena se zachránila před plameny skokem z druhého patra

Právo, Novinky, Petr Nový, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PARDUBICE
Aktualizováno

Skokem z druhého patra hořícího rodinného domu si ve čtvrtek zachránila život žena z Pardubice. Požár dům zachvátil brzy ráno, muže z plamenů vyvedli přivolaní hasiči. Oba skončili v péči záchranářů.

Článek

Hasiči se o požáru dozvěděli pět minut po šesté hodině ráno. Když přijeli na místo, viděli plameny šlehat z oken v druhém patře domu.

"Žena se chtěla zachránit a vyskočila z okna ve druhém podlaží domu. Muže hasiči vyvedli ze zakouřeného domu. Dále hasiči zachránili jednoho psa, druhý pes byl mimo objekt. Hasiči při likvidaci požáru používali dýchací přístroje,“ řekla mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Před půl osmou se hasičům podařilo oheň zlikvidovat. K likvidaci požáru použili také termokameru, kterou hledali skrytá ohniska požáru v prostoru stropů. Požár pravděpodobně způsobila závada na elektroinstalaci, škodu vyčíslili hasiči na milión korun.

Řada požárů v posledních dnech

V několika posledních dnech je to na Pardubicku již třetí požár v rodinném domku. Požáry ale nemají přímou souvislost.

V neděli ráno zničil požár v Pardubicích celý rodinný dům. Jednalo se o novostavbu rodinného domu ve Spojile. Hasiči předběžně vyčíslili škodu na 3,5 miliónu korun.

K požáru rodinného domu vyjížděli v pátek krátce po poledni také hasiči z Pardubic a Dašic. V rodinném domku naproti místní lakovně začaly šlehat plameny z elektrického sporáku v kuchyni.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám