Hlavní obsah

Žena se vystěhování z bytu bránila nožem, odpor zlomil policejní pes

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Krumlov

Dramatická situace končící zásahem policejního psa se odehrála v pondělí v jedné z obcí na Českokrumlovsku. Žena, která měla podle verdiktu soudu opustit byt, se bránila nožem. Policie nakonec použila služebního psa, aby ženu zpacifikovala.

Článek

Vyklizení bytu soudní vykonavatelkou mělo proběhnout v dopoledních hodinách poté, co žena do patnácti dnů dům neopustila. Majitelka ale odmítla ženu v doprovodu justiční stráže do bytu vpustit a nereagovala ani na upozornění, že dveře budou otevřeny násilím.

Nakonec začala být žena hrubá a vyhrožovala násilím. Dveře bytu musel otevřít přivolaný zámečník v doprovodu policejní hlídky. „Po otevření dveří držela žena v ruce kuchyňský nůž a vyhrožovala jeho použitím. Do bytu pak vstoupil policista se psem. Vzhledem k situaci byl nucen použít služebního psa i donucovacích prostředků a nůž jí odebrat z ruky,“ řekla mluvčí policie Michaela Pavlíčková.

Žena byla zadržena a ihned začalo řízení kvůli podezření z trestného činu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu. S ohledem na zdravotní stav byla převezena do lékařské péče.

Reklama

Výběr článků

Načítám