Hlavní obsah

Žena se u Prahy zřítila do skalní průrvy

– Praha

Zhruba dvě hodiny trvala ve čtvrtek odpoledne záchranná akce v Hradištku - Pikovicích na Praze západ. Žena se tam při práci u chatky v lese zřítila ze skály, zachraňovat ji museli hasiči.

BEZ KOMENTÁŘE: Záchrana ženy po pádu ze skályVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Žena podle prvotních informací odstraňovala plevel v okolí chatky, když se nešťastnou náhodou zřítila ze skály do skalní průrvy, kde zůstala zraněná ležet.

"Na místo vyjely dvě profesionální jednotky a následně také místní dobrovolní hasiči. Žena se nacházela v nepřístupném terénu, kam se za ní museli hasiči slanit. Po prvotním ošetření ji pak v transportní vaně a pomocí lezecké techniky vytáhli zpátky k chatě," sdělila mluvčí hasičů Vladimíra Kereková.

Přístup k ženě a k chatě ale neměli hasiči vůbec jednoduchý. Blíže k chatě se dostalo pouze jedno hasičské auto, ostatní hasiči museli jít pěšky členitým terénem.

Tržná rána na hlavě

"Hasiči pak ženu od chaty přenesli ke svému vozu. Tím ji transportovali k sanitce, která ji převezla k vrtulníku," doplnila Kereková.

Vrtulník mezitím přistál na louce v Pikovicích, poblíž řeky Sázavy. Plochu pro přistání tam zajistili policisté.

"Žena utrpěla hlubokou tržnou ránu v oblasti hlavy, která masivně krvácela a dále  zlomeninu ruky. Po ošetření a potřebném zajištění záchranáři ženu transportovali letecky do jedné z pražských nemocnic," řekla Novinkám mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám