Hlavní obsah

Žena se chtěla zabít, zachránil ji pohotový zásah policistů

– Praha
Novinky, jas

Všímavost policistů zachránila život ženě, která se v pražských Strašnicích pokusila o sebevraždu. Na policii se obrátila její kolegyně s tím, že žena nepřišla do práce a v minulosti si opakovaně pokusila vzít život. O případu, který se odehrál ve čtvrtek ráno, informovala v sobotu mluvčí pražské policie Hana Jeřábková.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Hlídka z místního oddělení byla vyslána do ženina bydliště krátce po osmé hodině ráno, aby se přesvědčila, zda je v pořádku. Na zvonění nikdo nereagoval, a proto se policista rozhodl do bytu v přízemí nahlédnout oknem.

„Tam si na posteli všiml ženy, která měla na rukou krvácivé zranění,” popsala mluvčí s tím, že policista okamžitě rozbil sklo a vnikl do bytu.

„Devětačtyřicetiletá žena však byla v bezvědomí a na rukou měla mnohačetná řezná poranění. Ze zápěstí jí v pravidelných intervalech vystřikovala krev. Policista proto z ručníku vyhotovil škrtidlo a dělal vše pro zastavení tepenného krvácení. Jeho kolegyně, která mezitím také vstoupila do bytu, použila gumové rukavice a přiložením prstů na ránu se snažila zastavit krvácení na druhé ruce,” přiblížila Jeřábková zásah hlídky.

Policisté následně vyčkali příjezdu záchranářů, kterým se ženu, jíž velmi rychle slábl tep, podařilo stabilizovat a odvezli ji do nemocnice, kde se podrobila operaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám