Hlavní obsah

Žena podá trestní oznámení na hrubiány z CzechTeku

Právo, Ivan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TACHOV

Trestní oznámení na neznámého pachatele z řad technařů chce podat čtyřiapadesátiletá Milena Hrabovská z Tachova. Ta se svým o čtyři roky starším manželem a třemi malými dětmi uvízla v autě v sobotu 30. července večer mezi účastníky CzechTeku. Čtyři hodiny uvěznění v koloně až do příjezdu policie popisuje jako chvíle hrůzy. Údajně šlo o život.

Článek

"Zůstali jsme viset na objízdné trase kolem uzavřené dálnice u Velkých Dvorců, silnička byla ucpaná technaři tak, že se tam nedalo chodit ani pěšky," líčí žena drama minulé soboty.

"A tam to začalo. Jeden z nich nám nacouval do auta. Manžel je pruďas, tak jsem raději vylezla já a říkám: Podívejte, co jste udělal. A že zavolám policii." To byla osudová chyba. "Začal na mne řvát, že když to udělám, tak mne podřízne jako husu. Tak jsem telefon zase rychle schovala, jinak by mně snad tu ruku urazil," vypráví Hrabovská.

Ponuré divadlo

Pak vypuklo divadlo. "Oni tam drogovali, tancovali pomalu nazí. Mně nadávali do krav, a když chtěli zmlátit manžela, tak jsem je prosila na kolenou, ať to nedělají. Do toho vevnitř v autě řvaly děti a mně technaři vyhrožovali, že si je vytáhnou, když spustím poplach," pokračuje.

Řádění naštěstí odnesl jen jejich tři roky starý Seat Cordoba. "Jak po něm lezli, tak jsou promačkané plechy, nejde ani otevřít kufr," konstatuje Hrabovská, které podle svých slov proti vyznavačům techna jinak nic nemá. "Ovšem pokud mne neohrožují," zdůrazňuje.

Po čtyřech hodinách, v půl jedenácté v noci, pětici vysvobodila náhodná policejní hlídka. "Domů jsme se dostali po jedenácté a pak mi ta hrůza teprve došla, probrečela jsme zbytek víkendu a jedno z dětí dodnes nemůže pořádně spát," uzavírá Milena Hrabovská, která s manželem později přišla osobně policistům poděkovat.

Jizva na dlouho

Popsané zážitky mohou mít podle psychologa Karla Havlíka dopad hlavně na zúčastněné děti. "Odborně se tomu říká posttraumatický psychosyndrom, jizva, která se vryje do paměti a může přetrvávat hodně dlouho, někdy až do dospělosti," vysvětluje Havlík.

"Takto postižení lidé pak mohou mít sníženou citovou odolnost, snáze propadají úzkostem," dodává psycholog.

Reklama

Výběr článků

Načítám