Hlavní obsah

Žena měla 21 úvěrů a přišla o dům. Policie ji obvinila z podvodu

Právo, jr

Kolotoč dluhů se roztočil s osmapadesátiletou ženou z Prostějovska tak rychle, že se jí ho nepodařilo zastavit ani sjednáním jednadvaceti úvěrových smluv a smluv o půjčkách. Nakonec přišla o zastavený dům a policisté ji viní z přečinu podvod a úvěrový podvod. O případu informoval ve čtvrtek mluvčí prostějovské policie František Kořínek.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Podvodů se měla žena dopustit tím, že si od ledna do prosince roku 2016 sjednala celkem 21 úvěrových smluv a smluv o zápůjčkách s různými společnostmi. Při sjednávání těchto produktů však finančním společnostem zamlčela skutečný stav svých předchozích dluhů a závazků i svou nezpůsobilost dohodnuté splátky řádně a včas hradit,“ řekl Kořínek.

Celkem si tak žena u osmnácti společností sjednala úvěry v souhrnné výši přesahující 1,85 miliónu korun. Další vytloukání klínu klínem s půjčkami však už bylo dále neudržitelné.

„V důsledku žena přišla i o zastavený rodinný dům. Dalším důsledkem je pak obvinění z přečinu podvod a přečinu úvěrový podvod. Za ty ženě v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let,“ doplnil Kořínek.

Reklama

Výběr článků

Načítám