Hlavní obsah

Žena a chlapec se zranili na bobové dráze na Lipně

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třiačtyřicetiletá žena a třináctiletý chlapec se v neděli před půl desátou hodinou večer dostali do kolize na letní bobové dráze na Lipně v jižních Čechách. Oba utrpěli velmi těžká poranění, přičemž ženu musel vrtulník přepravit na traumacentrum českobudějovické nemocnice.

Foto: HS Šumava

Na místo nehody přiletěl na pomoc i vrtulník záchranářů.

Článek

„Chlapec jel v kovovém korytě dráhy podle všeho výrazně rychleji než třiačtyřicetiletá paní. Zezadu do ní narazil a oba následkem utrpěli závažná poranění páteře a hlavy,“ uvedl v pondělí zasahující člen Horské služby Šumava Petr Hladík s tím, že záchranáři za asistence dalších ochotných návštěvníků areálu oba zraněné ošetřili.

„Nasadili jsme jim krční límce, zafixovali do vakuových matrací a připravili je k transportu,“ pokračoval záchranář.

Stát rozšiřuje síť urgentních příjmů, pojišťovny je budou platit

Domácí

„Oba jsme poté přenesli asi sto metrů k sanitkám a v nich převezli na heliport. Zde jsme ženu přeložili do vrtulníku a chlapce do sanitního vozu,“ dodal Hladík.

Žena byla podle záchranky s podezřením na poranění hlavy a pohybového aparátu letecky transportována na traumacentrum českobudějovické nemocnice. Chlapec byl do stejné nemocnice převezen sanitním vozem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám