Hlavní obsah

Zelenka - slušný a pracovitý chlapec

Byl to nadstandardně pracovitý člověk, shodují se lidé, kteří s ním v havlíčkobrodské nemocnici přišli do styku. Sám se vzdělával, byl milý a spolehlivý. Že právě on zabil na oddělení ARO osm lidí, nechtěl nikdo věřit.

Článek

Petr Zelenka se narodil v roce 1976, celý život žil v Jihlavě. Vystudoval Střední zemědělskou školu.

Při práci v nemocnici začal navíc studovat Střední zdravotnickou školu. Zaměstnavatel to po něm požadoval, aby mohl jezdit jako záchranář. V nemocnici v Havlíčkově Brodě pracoval několik let.

Podle kolegů, kteří s ním byli ve styku byl nenápadný, svou práci dělal dobře a sám se dokonce v oboru vzdělával. Všichni se shodují, že byl nadstandardně pracovitý. Tragický zdravotní stav lidí prý velmi prožíval a často o jejich trápení mluvil.

V květnu 2006 jako zdravotní bratr začal podávat lidem ležícím na oddělení ARO lék heparin, aniž by ho měli předepsaný. Nejméně osm lidí jeho "léčbu" nepřežilo. Proč lidem podával nebezpečný lék, nezdůvodnil. Příčinu, že by jim chtěl usnadnit smrt, tedy jakousi formu euthanasie lékaři vyloučili. Lidé na oddělení rozhodně neumírali.

Nemocnice s ním v září ukončila pracovní poměr, primář oddělení jej podezříval, že životy lidí má na svědomí právě on. Léky lidem podával vždy na konci směny a jen těm pacientům, o něž se měli starat jiné sestry.

Od listopadu 2006 pracoval v nemocnici v Jihlavě, kde ho policisté 1. prosince zatkli. Nyní je ve vazební věznici v Hradci Králové.

Zelenkova matka se po zprávě, že její syn se přiznal k vraždám osmi lidí zhroutila. S otcem nevycházel dobře od doby, kdy přiznal svou homosexuální orientaci. Dva roky žil ve společné domácnosti se svým přítelem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám