Hlavní obsah

Zedník je obžalován, že zfetovaný zavraždil přítelkyni

Právo, her
PLZEŇ

Před plzeňským krajským soudem se začal v pondělí zpovídat z vraždy své o šest let mladší přítelkyně zedník Petr Beneš (29) z Chebu. Podle žaloby mu hrozí za tento čin až výjimečný trest. Tragédie se odehrála loni 14. listopadu kolem 22.30 v Chebu ve vstupní chodbě domu v Májové ulici.

Článek

Podle spisu Beneš bodl Jitku Kramerovou kuchyňským nožem o délce čepele 115 mm do hrudníku a pak jí odcizil batoh s věcmi v hodnotě čtyř tisíc korun a 700 Kč v hotovosti. Rána zasáhla srdce a dívka krátce po půlnoci zemřela.

Jak Beneš vypověděl už v přípravném řízení, s poškozenou se znali asi 2,5 roku a v poslední době spolu žili v pronajatém bytě. Přiznal, že průběžně bral pervitin. V inkriminovaný den šel své přítelkyni naproti, když se vracela z práce. Před tím si dvakrát píchl do žíly drogu a navíc prohrál peníze na automatech.

"Zastavil jsem tam i svoje věci, pak jsem šel k mámě do obchodu a nožíkem jsem si z trezorku vyndal ještě nějaké peníze...Byl jsem naštvanej, ale ne, abych ji zapíchnul, mám výpadky paměti, nevím, co se v tom domě stalo...Ten batoh jsem měl na zádech, protože jsem jí s ním pomáhal...nebylo to, abych se obohatil...co se tam na chodbě odehrálo nevím, nevím ani, jestli jsem tam byl...," vypověděl. Kauza bude před soudem projednávána i v příštích dnech a ve čtvrtek je očekáván rozsudek.

Reklama

Výběr článků

Načítám