Hlavní obsah

Ze smrti pacientky viní vedení nemocnice primářku ARO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHRUDIM

Kriminalisté vyšetřují smrt pacientky nemocnice v Chrudimi. Úmrtí ženy mělo být zaviněno zanedbáním péče ze strany lékařů. Vedení nemocnice přičítá odpovědnost primářce anesteziologicko-resuscitačního oddělení (ARO). O případu informoval ve středu ředitel chrudimské policie Petr Kučera.

Článek

"Dostali jsme 25. června od vedení nemocnice trestní oznámení podepsané ředitelem na údajné zanedbání lékařské péče ze strany primářky ARO," uvedl Kučera s tím, že se případ vyšetřuje jako ublížení na zdraví.

Podle něj byla pacientka údajně odpojena od lékařských přístrojů dříve, než byla konstatována smrt. Žena ale ještě žila a zemřela až na následky vysazení techniky.

Policie čeká na odborný lékařský posudek, který by měl prokázat míru zavinění personálu.

Ředitele nemocnice Vojtěcha Němečka se nepodařilo zastihnout, stejně tak jako přednostku ARO Vlastu Dostálovou. Ta nebrala svůj mobilní telefon, podle sdělení personálu oddělení již v nemocnici přibližně dva týdny nepracuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám