Hlavní obsah

Že jsem měl dceru znásilnit, jsem se dozvěděl až od policie, prohlásil u soudu obžalovaný

– Ústí nad Labem
Právo, Aleš Pelikán

Osahávat a po požití alkoholu pokusit se znásilnit svou 12letou dceru měl 48letý muž ze Šluknovského výběžku. Z údajného znásilnění, které se mělo stát v roce 2012, se začal zpovídat ve středu u Krajského soudu v Ústí nad Labem.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Obžalovaný před senátem Krajského soudu v Ústí nad Labem

Článek

Před soudem obžalovaný ve své výpovědi čin jednoznačně popřel, žádnou duševní ani sexuální poruchu u něj znalci nezjistili. Podle trestního zákoníku mu hrozí až 12 let vězení.

Není jasné, který den mělo ke znásilnění dojít. Podle obžaloby se čin stal mezi červnem a prosincem roku 2012 večer kolem 23. hodiny, kdy měl obžalovaný po požití alkoholu, jejž konzumoval denně, svou nezletilou dceru vzbudit a přikázat jí, aby se od pasu dolů svlékla. „Což ze strachu učinila, neboť se bála jeho agresivního jednání,“ píše se v obžalobě.

Pak se svlékl sám, dceru si měl posadit na klín a pokusil se ji znásilnit, čin ale podle obžaloby nedokonal. Ještě předtím odpoledne měl dceru podle její výpovědi osahávat na prsou. Údajným motivem znásilnění mělo být to, že se pokoušel zjistit, zda dcera nebyla sexuálně obtěžována novým přítelem jeho bývalé ženy.

Dívka se údajně pokoušela o sebepoškozování a skončila v nemocnici. Tam se s údajným znásilněním svěřila zdravotníkům.

Večer bývali všichni doma

Obžalovaný svou vinu rozhodně popřel. „Nemám co skrývat, je to všechno nesmysl,“ začal své vyjádření k výrokům obžaloby. Podle něj bývali večer vždy všichni doma i s manželkou a dcera obvykle již v devět hodin spala. „Že jsem měl dceru znásilnit, jsem se dozvěděl, až když si mě předvolala policie,“ uvedl muž.

Ten po rozchodu s matkou dcery začal žít s novou ženou a dcera mu byla později svěřena do péče. Vztah měli prý dobrý. Že by se její muž dopustil znásilnění své dcery, rozhodně u soudu popřela nynější manželka obžalovaného. „Není možné, že by se něco takového stalo, byla jsem stále doma,“ uvedla. Přiznala pouze spory a hádky s manželem, který ji i napadl a byl policií na deset dní vykázán z bytu.

Znalci nezjistili u obžalovaného žádný vážnější zdravotní ani psychický problém. „Nezjistili jsme přítomnost žádné duševní poruchy ani choroby ani přítomnost nějaké sexuální deviace,“ vypověděl znalec psychiatr Michal Hessler s tím, že nebyla zjištěna ani chorobná závislost obžalovaného na alkoholu. Soudní jednání bude pokračovat v březnu výslechy dalších svědků a znalců.

Reklama

Výběr článků

Načítám