Hlavní obsah

Zdvižený prostředníček rozpoutal brutální rvačku řidičů

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Divokou rvačkou, jejímž výsledkem je řada zranění na obou stranách, skončila v úterý odpoledne hádka dvou řidičů v malé obci Skalice na Frýdecko-Místecku. Na začátku byl spor o přednost v jízdě, na konci pak přeražená čelist, zlomenina zápěstí, podvrtnutá krční páteř a spousta modřin.

Článek

Incident se odehrál na křižovatce, do které ve stejnou chvíli vjela dvě vozidla. Sedmatřicetiletému muži z Frýdku-Místku se nelíbilo, že mu nedalo jiné auto přednost zprava. Zatroubil a zablikal proto na něj. Od řidiče, pětatřicetiletého muže ze Sviadnova, však místo omluvy uviděl jen zdvižený prostředníček,“ popsal začátek konfliktu mluvčí policie Ivan Žurovec.

Vulgární gesto řidiče rozčílilo tak, že vystoupil z auta a vydal se za druhým šoférem. „Až potud se výpovědi obou mužů vcelku shodují. Pak už jeden na druhého svalují vinu v tom, kdo první vzal obušek a začal druhého bít, a kdo se stejným způsobem jen bránil. Rány však zcela jistě padaly z obou stran,“ řekl Žurovec.

Výpovědi obou se po čase zase shodují v tom, že řidič opelu nakonec nasedl do auta svého soka a začal s ním odjíždět.

Domluvit se za žádnou cenu nebyli schopni, a proto jeden na druhého zavolali policejní hlídku
mluvčí policie Ivan Žurovec

„Když do auta přiběhl jeho majitel, začal ho v údajné sebeobraně škrtit. Auto se nakonec s oběma rozjelo a jeho majitel z něj vypadl na cestu. Vstal a rozběhl se k druhému autu a alespoň z něj vzal klíče. Pak začal se svým sokem, který po chvíli zastavil, vyjednávat výměnu aut a klíčů. Domluvit se však za žádnou cenu nebyli schopni, a proto jeden na druhého zavolali policejní hlídku,“ dodal mluvčí.

Předání klíčů pak podle něj z moci úřední provedli až policisté, pro zraněné účastníky konfliktu přijela sanitka. „Pětatřicetiletý řidič opelu má zlomené zápěstí, naraženou čelist a ledviny a je v pracovní neschopnosti. Sedmatřicetiletý řidič škodovky má podvrtnutou krční páteř a pohmožděnou ruku. Navíc měl přijít během konfliktu o náušnici za pět tisíc korun, má roztrhané oblečení a poškozenou palubní desku vozidla,“ dodal mluvčí.

Policisté případ posuzují jako ublížení na zdraví a výtržnictví. „Kdo však bude obviněný, zda jen jeden z nich, či oba, ukáže až další vyšetřování,“ dodal Žurovec.

Reklama

Výběr článků

Načítám