Hlavní obsah

Zdrogovaný zloděj se řítil ulicemi Brna, hlídku se pokusil vytlačit ze silnice

Právo, Miloslav Homola
Brno

Hned dva nezodpovědní šoféři zkoušeli řidičské umění policistů při zběsilých honičkách Brnem. Jeden z nich se hlídku snažil vytlačit ze silnice, když ho muži zákona zablokovali, pokusil se o útěk. Druhý hříšník ujížděl, protože byl pod vlivem alkoholu.

Policisté pronásledovali ujíždějící auto Video: Policie ČR

 
Článek

Na prvního z úterních „řidičů-ujížděčů“ měla spadeno kriminální policie. Uniformovaným policistům nezastavil a ujížděl z ulice Křenové přes Židenice, Slatinu až do Tuřan.

„Cestou se je několikrát pokusil vytlačit ze silnice. Protože ve vozidle nejel sám, nemohli proti němu policisté postupovat příliš razantně. Policistům na chvíli v nepřehledném úseku zmizel z dohledu, ale daleko se nedostal. Když před sebou sedmadvacetiletý řidič uviděl další hlídku, odstavil vozidlo na Tuřanském náměstí a snažil se spolu s osádkou policistům zmizet mezi domy. Dva muže jsme zadrželi během chvíle, i díky asistenci svědka. Ženu zadrželi kriminalisté v Myslivecké ulici o deset minut později. Ve vozidle jsme našli pervitin a osm tisíc korun v hotovosti,“ uvedl k honičce mluvčí Pavel Šváb.

Kriminalisté později zjistili, že se dvojice pachatelů podílela na krádeži čtyř aut, jednoho skútru, jízdního kola a dalších věcí. Celková škoda činila téměř 400 tisíc korun. Za krádeže hrozí oběma obviněným až pětiletý pobyt za mřížemi, řidič se navíc bude zodpovídat z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a řízení pod vlivem drog.

Druhý z řidičů v centru města nezastavil hlídce při běžné kontrole. A asi dobře věděl, proč se pokusil ujet. Při dechové zkoušce přístroj ukázal 2,8 promile alkoholu. Je stíhán za ohrožení pod vlivem návykové látky.

Reklama

Výběr článků

Načítám