Hlavní obsah

Zdrogovaný řidič naboural při honičce policejní zátaras

Novinky, jap
Praha

Běžná silniční kontrola poblíž Prahy se v noci na pátek změnila ve zběsilou honičku. Policistům ujížděl 23letý řidič červeného peugeotu a jeho zběsilá jízda skončila až v obci Všenory, kde naboural do policejního zátarasu a zranil jednoho z policistů. Muž byl pod vlivem drog a neměl řidičský průkaz.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Zničené auto zdrogovaného řidiče

Článek

„Třiadvacetiletý řidič nezastavil při silniční kontrole, která byla součástí velikonoční dopravně bezpečnostní akce," sdělil Novinkám policejní mluvčí Pavel Truxa.

Mladík za volantem mířil pravděpodobně domů do Jíloviště, okolí proto velmi dobře znal. Policisty se snažil setřást na úzkých polních a lesních cestách, což se mu ale nepovedlo.

Do pronásledování se postupně zapojily další policejní hlídky. Jedna z nich vytvořila v obci Všenory na Praze západ zátaras. Do toho mladík naboural. Všichni policisté stihli z vozidla vyskočit, jednoho z nich ale zranily střepy. Při nehodě poškodil mladík nejen svůj a policejní vůz, ale také zaparkovaný citroen.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Zběsilou jízdu odneslo i policejní auto

„Naše posádka s lékařem převezla zraněného policistu do jedné z pražských nemocnic, a to se zraněním nohy,“ řekl Novinkám šéf záchranné služby Trans Hospital PLUS Bořek Bulíček.

Policisté mladíka na místě zadrželi. Následně zjistili, že řídil pod vlivem drog a navíc bez řidičského oprávnění. „Škoda vzniklá na nabouraných vozidlech byla vyčíslena na 220 tisíc korun, z toho 150 tisíc korun na služebním vozidle policie,“ dodal Truxa.

Reklama

Výběr článků

Načítám