Hlavní obsah

Záznam zběsilé honičky s řidičem karavanu na pervitinu zveřejnila policie

Novinky, kub
Praha

Městská policie v Praze zveřejnila videozáznam ze čtvrtečního zásahu, kdy strážníci pronásledovali podezřelý karavan. Mladý řidič nechtěl zastavit, hlídce ujížděl a cestou způsobil několik nehod. Po jeho zadržení se ukázalo, že za sebou má několik zákazů řízení a ke všemu byl pod vlivem pervitinu.

BEZ KOMENTÁŘE: Strážníci pronásledovali v Praze zdrogovaného řidiče karavanuVideo: Městská policie Praha

 
Článek

Hlídka strážníků si karavanu všimla odpoledne v Libušské ulici. „Řidič nebyl připoután bezpečnostním pásem a jel značně nestandardně. Strážníci se ho pro podezření ze spáchání přestupku rozhodli zastavit a zkontrolovat,“ uvedl jejich mluvčí Jan Čihák.

Řidič, jehož věk městská policie neupřesnila, ale na výzvy k zastavení nereagoval a naopak šlápl na plyn. „Zběsilou jízdou se snažil ujet směrem na Jižní spojku. Přitom projížděl jednosměrné ulice v protisměru, ohrožoval účastníky silničního provozu, a dokonce naboural do dopravního značení a svodidel,“ popsal adrenalinový zásah mluvčí.

Řidič ve finále naboural v ulici 5. května do dalšího auta a svodidel. Pak se dal na útěk, ale hlídka ho po krátkém pronásledování dostihla.

BEZ KOMENTÁŘE: Strážníkům v Praze ujížděl karavan, za volantem seděl zdrogovaný muž se zákazy řízeníVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

„Ve vozidle však nebyl mladík sám. Ze sedadla spolujezdce se neznámá žena přesunula za volant a pokusila se s nabouraným vozidlem ujet. Skončila proto také s pouty na rukou,“ upřesnil Čihák. Kontrola pachatele ukázala, že má pravomocně vyslovený zákaz řízení.

„Navíc byly zjištěny pozitivní výsledky na amfetamin a metamfetamin. Celou věc si k dalšímu šetření převzala státní policie,“ dodal Čihák.

Reklama

Výběr článků

Načítám