Hlavní obsah

Zazmatkovala jsem, přiznala seniorka jedoucí po D5 v protisměru

Právo, zaš
Plzeň

Šestašedesátiletá řidička, která ve středu ráno ujela po dálnici D5 patnáct kilometrů v protisměru, podle policie vysvětlovala svou riskantní jízdu tím, že zazmatkovala. Při její jízdě havarovalo několik aut. Ženě hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

BEZ KOMENTÁŘE: Žena v protisměru na D5Video: Policie ČR

 
Článek

„Řidička na dálnici najela omylem, poté zazmatkovala a pokračovala dál v jízdě,“ řekla Právu policejní mluvčí Martina Korandová. Podle informací Práva šoférka nebyla začátečnice a řidičský průkaz má delší dobu. Policisté jí ho ve středu na místě odebrali.

Kromě trestného činu obecného ohrožení se seniorka bude zřejmě zpovídat i z přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti. Způsobila totiž dopravní nehodu, kterou podle mluvčí záchranky Lenky Ptáčkové odnesli dva lidé zraněním hrudníku. Oba museli být převezeni do nemocnice. [celá zpráva]

Během jízdy v blízkém okolí Plzně, kterou zachytily kamery, žena minula stovky vozů. Někteří řidiči se citroënu řítícímu se v protisměru stačili vyhnout na poslední chvíli. Nebezpečný byl zejména průjezd dálničním tunelem Valík.

Na dálnici šoférka najela u Ejpovic, se svým vozem se otočila až na 80. kilometru. Ženu při první příležitosti zastavili dálniční policisté. Auto se vydali pronásledovat hned poté, co jim byla událost nahlášena. Požití alkoholu před jízdou vyloučili dechovou zkouškou.

Rada: Zastavit

Řidiči, kteří vjedou do protisměru, mají podle policistů na své vozidlo ostatní šoféry upozornit blikáním nebo výstražnými světly. Zároveň by při první příležitosti měli zajet ke krajnici, kde je nutné světelně označené vozidlo ponechat. Pak je třeba na místo přivolat strážce zákona.

„Rozhodně se nikdo nesmí v žádném případě pokoušet otáčet na dálnici a ani jet v protisměru k nejbližšímu sjezdu,“ upozorňuje Korandová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám