Hlavní obsah

Zavřené hranice ho neodradily, Čech s horečkou přeplaval do Rakouska

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jindřichův Hradec

Rakouská policie zadržela v úterý v Gmündu Čecha, který tam doplaval přes řeku z přilehlých Českých Velenic. Cestování přes hranice přitom vláda kvůli pandemii koronaviru zakázala. Muž tvrdil, že si jen potřeboval něco zařídit. Nakonec se ukázalo, že měl horečku, nákaza koronavirem se ale nepotvrdila.

Foto: Mapy.cz

Bývalá celnice v Gmündu

Článek

Rakouští policisté muže zadrželi v Gmündu, když nedovoleně překročil státní hranici tím, že přeplaval Lužnici. Pak ho předali českým kolegům v Jindřichově Hradci.

„Muž je 'známá postava' pohybující se různě po Českých Velenicích, dopustil se správního přestupku,” sdělil v pátek mluvčí policie Jiří Matzner.

Važte slova, varuje policie kvůli další poplašné zprávě o karanténě celých obcí

Krimi

Zadržený situaci vysvětloval tím, že si chtěl v Rakousku jen něco vyřídit. Při jeho kontrole ale policie zjistila, že má teplotu přes 38 stupňů, což odpovídá horečce, která je jedním z příznaků nákazy koronavirem. „Policisté proto kontaktovali pracovnici hygienické správy,” upřesnil mluvčí.

Vzhledem k tomu, že u muže hrozila nákaza, čekaly ho testy. Měl být izolován a měl čekat na odběr vzorků k vyšetření a pak na výsledek testu, jenže neměl kam jít a policii sdělil, že má trvalé bydliště formálně na radnici.

Bacha, roznáší koronavirus, tvrdila na Facebooku žena o sokyni. Hrozí jí vězení

Krimi

„O muže se tak opět postarali policisté, nabídli mu samostatnou místnost a střídali se u něho několik desítek hodin, než bylo z testů jasné, že není nakažený. Muži se také postarali o stravu. Nechtěli totiž do této rizikové situace zatahovat úředníky radnice ani další kolegy, v případě nákazy by museli všichni nastoupit karanténu. O muže se v této mimořádné situaci starali dobrovolně, muž totiž nebyl ani zadržen, ani zatčen,” dodal mluvčí.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám