Hlavní obsah

Zavražděného Vytopila podle kamarádů finančně vyčerpával vztah s milenkou

Brno

Zavražděného místostarostu Brna-Židenic Aleše Vytopila finančně vyčerpával vztah s milenkou. Před smrtí se prý chtěl vrátit k manželce. Vyplývá to z výpovědí Vytopilových kamarádů, kteří dnes hovořili před Krajským soudem v Brně. Vytopil údajně v posledních týdnech života cítil, že vztahem s bývalou prostitutkou "šlápl vedle".

Foto: Petr Kozelka , Právo

Eskorta přivádí k soudu Filipa Onderku a jeho exmanželku Radku.

Článek

Vztah Vytopila a jeho manželky byl podle přátel "zvláštní" či "specifický". "Mívali konflikty, což souviselo asi s tím, že neměli dítě," řekl jeden z Vytopilových kamarádů. Bývalý místostarosta městské části prý také příležitostně navštěvoval noční podniky. V jednom z nich se seznámil s Pavlou Antalovou, prostitutkou a matkou dvou dětí.

Začal s Antalovou udržovat poměr. Přátelé prý věřili tomu, že jeho poblouznění brzy pomine. "Byla to profesionálka, neladila nám k němu," uvedl další z kamarádů.

Vystřízlivění ale údajně přišlo až nedlouho před smrtí, kdy mu prý "spadly růžové brýle". Údajně vypadal sešle a stěžoval si na to, že jej milenka a její domácnost stojí mnoho peněz. Za jeden večer s návštěvou kina prý utratili až 10.000 korun.

Obžalobě z vraždy Vytopila čelí u krajského soudu bývalý partner Antalové Filip Onderka a jeho exmanželka Radka Pojerová. Motivem mohly být peníze, žárlivost, ale také boj o dítě. Vytopil prý chtěl pečovat o dcerku Antalové, jejímž otcem byl Onderka.

Obvinění házejí vinu jeden na druhého

Vytopil přišel o život loni v září v Mariánském údolí na okraji Brna. Pachatelé jeho tělo odvezli k Ivančicím na Brněnsku, tam jej pohřbili. Ještě předtím oddělili hlavu, která se dosud nenašla. Pojerová u krajského soudu házela vinu na Onderku, Onderka na Pojerovou.

Onderkův obhájce zopakoval, že Vytopila zastřelila Pojerová v Mariánském údolí kvůli tomu, že ji urazil nevhodnou poznámkou. "Přišel o život člověk. Je mi to líto, ale nemohl jsem tomu zabránit," řekl Onderka. Už dříve přiznal, že pomáhal s odstraněním těla. "Kdo by toto odmítl ženě, která právě odpravila člověka a v kabelce má berettu?" ptal se Onderkův obhájce.

Pojerová jakýkoliv podíl na vraždě popírá. S Vytopilem prý nikdy nepřišla do styku. "Nikdy jsem jej neviděla, neznám ho," uvedla při své závěrečné promluvě. Advokáti shodně požádali soud, aby oba podezřelé zprostil obžaloby z vraždy. Soud pravděpodobně vyhlásí verdikt po poledni.

Reklama

Související témata:

Související články

Před soud míří vražda místostarosty Vytopila

Po roce od zmizení bývalého místostarosty Brna-Židenic Aleše Vytopila míří jeho údajní vrazi před soud. Policie totiž dokončila vyšetřování vraždy a státní...

Výběr článků

Načítám