Hlavní obsah

Záškolák vyhrožoval ředitelce násilím

Novinky, Milan Vojtek
BŘECLAV

Teprve dvanáctiletý žák se stal hlavním aktérem incidentu, který se v uplynulých dnech odehrál v základní škole v břeclavské části Poštorná. Nezletilý chlapec vyhrožoval ředitelce školy i učitelům násilím a nadával jim. Vyprovokovala ho prostá otázka, proč nechodí do školy.

Článek

"Strážníci na místo přijeli na základě telefonické výzvy pracovníků školy. Nezletilec tam nadával pedagogům a křičel, že jim urazí hlavy," popsal incident ředitel Městské policie v Břeclavi Bohumír Smola. Podle něj žák patřil mezi "známé firmy", který se často pohyboval na hranici zákona.

Problémová rodina

Samotná ředitelka školy Yveta Polanská nebyla dnes k zastižení. O incidentu odmítali hovořit také zaměstnanci školy. "Nebudeme k tomu nic říkat, nezlobte se, nechceme, aby se o tom psalo,"reagovali.

Události přihlížela také sociální pracovnice, která měla dohlédnout na jednání se záškolákem z problémové rodiny.  Podle zjištění Práva žákova matka v minulosti honila kantory po školní budově s válečkem na nudle.

Hlídka nezletilce převezla k sepsání protokolu a následně ho vrátila do školy. Případ tímto nekončí. Chlapec zřejmě bude umístěn ve výchovném ústavu.

Reklama

Výběr článků

Načítám