Hlavní obsah

Zásah v exportní bance pokračuje, provoz však byl obnoven

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Akce protikorupční policie v pražském sídle státních společností Česká exportní banka (ČEB) a Exportní garanční a pojišťovací společnost (EGAP) od čtvrtečního rána pokračuje. Zaměstnanci však už mohou do budovy a obě instituce fungují jako za běžného provozu.

Foto: Filip Sušanka, ČTK

Policie v sídle České exportní banky (ČEB) zasahovala i ve středu.

Článek

"Od dnešního rána je budova normálně přístupná zaměstnancům, ale policie tady stále je a policejní akce pokračuje," uvedla mluvčí EGAP Hana Hikelová. Podle ní je předpoklad, že policejní akce v EGAP skončí v odpoledních hodinách. Policie se zajímá o dokumentaci k obchodním případům z let 2005 až 2011.

Protikorupční policie ve středu od rána zasahovala v pražském sídle ČEB a EGAP, které pomáhají českým firmám s exportem. Policisté si vyžádali materiály k více než 15 obchodním případům. Zásah se údajně týká také některých dříve medializovaných kauz, například financování výstavby skláren v Rusku.

Ministr financí v demisi Jan Fischer na středeční odpoledne svolal jednání se zástupci dozorčích rad obou státních firem. "I přes zásah policie jsem byl ujištěn, že nic nebrání tomu, aby banka a EGAP ve svém fungování pokračovaly," sdělil ve středu Fischer. Příslušným útvarům ministerstva zároveň uložil, aby bezodkladně požádaly orgány činné v trestním řízení o poskytnutí oficiálních informací.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám