Hlavní obsah

Žena se zamilovala přes internet. Údajnému lékaři ze Sýrie poslala čtyři miliony

Uherské Hradiště

O čtyři miliony korun přišla žena z Uherskohradišťska, která uvěřila údajnému americkému lékaři ze Sýrie, že ji miluje. Peníze mu posílala na zajištění různých poplatků, nikdy však neviděla ani lékaře, ani své peníze.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Žena se s údajným lékařem seznámila na jaře a čile spolu komunikovali na sociální síti. Psali si o běžných věcech a žena se do něj zamilovala, čehož doktor využil. Ženě chtěl poslat svou výplatu, aby ji neměl u sebe v nebezpečné Sýrii. Zamilovaná žena na nabídku kývla.

Podvržený e-mail připravil firmu z Olomouce o 1,5 milionu

Krimi

„Mělo to jeden háček. Musela zaplatit za přepravu. Poté ještě zaplatila za clo, pojištění, licence, vyplacení z armády, ale také za uhrazení jeho letenky do ČR. A tak těch pomyslných háčků neustále přibývalo. Vždy ji ujistil, že jí veškeré peníze vrátí,“ popsala mluvčí policie Milana Šabatová.

Žena poslala své úspory, a dokonce si půjčila. Čekala na setkání, leč marně. Až na popud blízkých vše oznámila na policii. Celkový účet se vyšplhal na čtyři miliony korun.

Mluvčí zmínila také další případ, kdy jiná žena naletěla údajnému lékaři a půjčila si kvůli němu 150 tisíc korun. „Opakovaně proto varujeme jak ženy, tak i muže před těmito praktikami podvodníků. Nedůvěřujte cizím lidem a buďte více opatrní! Nikdy neposílejte peníze někomu, koho znáte pouze z virtuálního světa,“ upozornila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám