Hlavní obsah

Zaměstnanec ukradl autožárovky za milión

– ŽATEC

Přímo při činu natočili zástupci firmy Koito zaměstnance z jejího žateckého závodu, když kradl žárovky a startéry výbojek do světlometů osobních aut. Policie ho teď vyšteřuje pro podezření z dlouhodobého vykrádání skladu, kde měl odcizit zboží v celkové hodnotě 1,35 miliónu korun.

Článek

Na nesrovnalosti v inventarizaci přišli pracovníci firmy už v lednu. "Měli jsme podezření na určitou osobu. V noci si proto muž s kamerou na pobertu počkal a natočil ho přímo při činu. Policie později zatkla další tři jeho společníky," uvedl ředitel žateckého závodu japonského výrobce světlometů Koito Petr Prokop.

S přistiženým mužem společnost okamžitě rozvázala pracovní poměr pro hrubé porušení pracovní kázně. U ostatních pracovníků musí počkat, jak dopadne policejní vyšetřování. Trojici hrozí až osmiletý trest. Celkem měli odcizit téměř 500 startérů a 1560 žárovek do světlometů osobních vozidel.

Při následné inventuře podnik zjistil, že mu chybí zboží za pět miliónů korun, police ale zatím nikomu dalšímu krádeže neprokázala.

Závod japonské firmy Koito v Žatci se s nenechavými zaměstnanci musel vypořádávat už vloni. Na tři roky do vězení poslal tehdy soud bývalého zaměstnance firmy za to, že v letech 2003 a 2004 vynesl v barelech se zbytky jídla komponenty světlometů za 930 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám