Hlavní obsah

Zaměstnanec kladenského magistrátu napadl strážníky

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLADNO

Kvůli výtržnostem hrozí vyhazov městskému úředníkovi v Kladně. Zaměstnanec magistrátu, který má na starosti soužití s menšinami, údajně napadl strážníky městské policie. V neděli v noci se účastnil zábavy v jedné z kladenských restaurací, ovšem kvůli hluku a lidé přivolali městskou policii. Hosty se snažila hlídka uklidnit, ale vznikla šarvátka, při které měl Anton Lukáč strážníkům nadávat a křičet na ně, že jsou rasisté.

Článek

"Pan Lukáč se s ředitelem městské policie už dohodl, že napíše strážníkům omluvu. Nyní jeho případ řeší vedení města, které z toho vyvodí důsledky. Je pravda, že se výtržností nedopustil ve své pracovní době, ale na druhé straně je nutné, aby se zaměstnanec města choval řádným způsobem a nemůže se chovat nepatřičně," řekla Právu mluvčí kladenského magistrátu Petra Kučerová, aniž by upřesnila, jaký postih může Lukáč očekávat.

Sám Lukáč se nechce k záležitosti pro média vyjadřovat. Podle mluvčí kladenské městské policie Jiřiny Forejtové se Lukáč strážníkům už písemně omluvil a své jednání označil za výjimečný zkrat, který se již nebude opakovat. "Omluvu přijímáme a celý případ tím považujeme za uzavřený," sdělila mluvčí strážníků Forejtová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám