Hlavní obsah

Žalovaný tvrdí, že s vraždami nemá nic společného

Právo, Svatava Hernandezová
PLZEŇ

Případ dvojnásobné vraždy, která se stala v roce 2001, začal v pondělí znovu projednávat Krajský soud v Plzni. Před soudním senátem tak již potřetí stanul Robert Tempel (32) ze Sokolova, kterého již dvakrát plzeňský soud v této kauze žaloby zprostil. Vrchní soud letos však zprošťující rozsudek zrušil a případ vrátil zpět do Plzně s doporučením, aby byla věc projednána znovu v jiném soudním senátu. Templ od počátku tvrdí, že je nevinen, on sice byl svědkem činu, ale sám nestřílel.

Článek

Podle žaloby měl Tempel 20. srna 2001 vylákat Lukáše Svobodu (22) a Michala Vičara (25) na lesní parkoviště u obce Hrušková na Sokolovsku, kde jim měl údajně předat 400 tisíc korun za vůz Audi. Namísto toho ale začal na oba muže střílet z dosud nezjištěné zbraně, Vičara navíc dobít baseballovou pálkou. Těla pak s Lubomírem Václavem, který v případu vystupoval vždy jako svědek, měl zakopat na pozemku ve Staré Vodě na Chebsku.

"Jsem obětí organizovaného zločinu. Někdo se mě chce zbavit navždycky. A od samého počátku šlo o obchody s drogami. Kvůli nim také právě Václav oba poškozené zabil. Ti dva pro něho vozili heroin...Když jsem přicházel na parkovišti k audině, slyšel jsem jen slova, hele ono se s nima nedá domluvit a ozvala se střelba... z Vičara pak ještě pálkou vymlátil, kde je zbytek drog, údajně v nějakém autě v Praze," uvedl před soudem Tempel s tím, že byl jen svědkem činu. Nehlásil to prý nikam proto, že by se mohl stát podezřelým.

Před soudem nejsou poprvé

"Na parkoviště jsem vezl peníze, neboť zrovna Svobodovi jsem často půjčoval. Mě nezajímalo na co, jen to, aby mi dali moje procenta, když obchod uskutečnili...moje manželka, která tam byla v ten den se mnou a vše sledovala z auta, krátce nato ze šoku potratila. Václav tak nemá na svědomí dva lidi, ale tři...Nevím, proč dosud nebyl Václav obviněn," dodal žalovaný.

Jak Tempel, tak Václav už před krajským soudem stanuli vícekrát. Tempel si nyní odpykává trest za loupež a Václav se zde zpovídal z drogových deliktů. Kauzu zmiňovaných vražd bude soud projednávat i v příštích dnech. V případě, že by tentokrát byl Tempel uznán vinným, hrozí mu až výjimečný trest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám